Hewens Primary School

Hewen Main

Design Brief

Aliport Commercial were first contacted in October 2014 about this project. Hewens Primary was undergoing a large refurbishment project and required a complex of canopies, decking, handrails and balustrades around the large courtyard to re-profile it from unusable land to a play and transit area for children and teachers.

Site Conditions

Aliport Commercial undertook four site visits to fully understand the project, measure up and produce the designs for the new canopy and extra’s to be installed. The site was a large construction site so careful consideration had to be given to site safety and working with other contractors. The works also took place in enclosed courtyard so careful planning was in place for bringing materials in and removing waste.

Aliport Solution

Aliport Commercial commenced works in June 2015 and over a 12 week duration installed the canopies, decking, hand rails and balustrades. The canopies and balustrades were all colour matched creating a stunning finish across the site. This was a large complex project that took a large amount of planning, problem solving and the results speak for themselves.


Facts

  • Installation Date: Summer 2015
  • Location: MIddlesex
  • Installation Type: Mono Canopies
  • Installation Size: 140m²
  • Installation Duration: 12 Weeks
  • Value Range: +£100k

Mono Canopies

Mono Canopies can be used to create outdoor play areas and walkways. . .

Purpose

Aliport Commercial were commissioned to create a complex of canopies around the newly refurbished courtyard, including Balustrades, Handrails and Decking


Download